Nils-Gunnar Molin, aktionsgruppen Sollefteå framtidens akutsjukhus ordförande, kände inte till avgångskravet från S-ledningen i länet mot landstingspolitikern John Åberg när SVT kontaktade honom. Men han säger sig inte vara överraskad.

Ilskan kokar efter avgångskravet

Uppdaterad
Publicerad

SVTs avslöjande att S-ledningen i länet vill förmå landstingspolitikern John Åberg att lämna sina uppdrag väckte snabbt en våg av starka reaktioner på sociala medier.

SVT Nyheter Västernorrlands webbartikel om avgångskravet mot John Åberg publicerades på tisdagsmorgonen – och reaktionerna och kommentarerna lär inte vänta på sig.

Under rubriken  ”Socialdemokraturen fortsätter leverera” delades artikeln per omgående på aktionsgruppen Sollefteå framtidens aktutsjukhus Facebooksida. På bara ett par timmar hade närmare 100 besökare kommenterat nyheten, och artikeln hade redan då delats ett 20-tal gånger.

Känsloladdat

Reaktionerna var i de allra flesta fall mycket känsloladdade och uttryckte – inte så överraskande kanske – både sympati för John Åberg och bestörtning över det socialdemokratiska partiets agerande.

”John Åberg, stå på dig! Du är folkvald som alla andra” och ”Avgå inte frivilligt! Du är den ende som står för vad de lovat i valet” är två av kommentarerna.

Aktionsgruppens ordförande Nils-Gunnar Molin har själv inte nåtts av nyheten om avgångskravet mot John Åberg när SVT ringer upp honom.

”Inte förvånad”

– Men jag kan inte säga att jag blir särskilt förvånad, med tanke på hur andra socialdemokratiska landstingspolitiker från Sollefteå blivit behandlade på senare tid. Det är inte ett sunt agerande av ett modernt politiskt parti, säger Nils-Gunnar Molin.

– Det är ett skumt spel som försiggår. Och det är grymt mot seriösa och ambitiösa politiker som har förtroende från väljarna att företräda deras intressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.