Intagen på Saltvik skadad vid bråk

Uppdaterad
Publicerad

En intagen på säkerhetsfängelset Saltvik, utanför Härnösand, skadades vid ett bråk mellan två intagna och fick föras med ambulans till sjukhus.

Det var på söndag förmiddag en incident mellan två intagna uppstod. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en man ha blivit knivskuren i halsen. Kriminalvården vill inte bekräfta uppgifter om att det handlar om ett knivbråk.

–Det har använts ett tillhygge men jag vill i dagsläget inte kommentera vad det rör sig om. Händelsen är polisanmäld och polisen får utreda i sak vad som har hänt, säger kriminalvårdschef Kjell-Arne Sköldh till SVT Västernorrland.

Gärningsmannen är i  35-årsåldern och är polisanmäld för misshandel. Den skadade internen kunde återvända till fängelset under gårdagen.

Säkerhetsklassat fängelse

Saltvik är ett säkerhetsfängelse, en anstalt med den högsta säkerhetsklassen av slutna anstalter – säkerhetsklass 1. Det innebär att anstalten är utrustad och byggd för att hantera de mest riskfyllda fångarna i landet. Fängelset har 120 platser.

Anstalten ska nu gå igenom hur och varför det kunde hända.

– Vi ser allvarligt på alla händelser som utsätter människor för fara. Vi jobbar ju med att vara väldigt nära de intagna i alla situationer. Personalen bär larm och jobbar aldrig ensamma, säger Kjell-Arne Sköldh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.