Katitzi i modern tappning

Publicerad

Just nu pågår repetitionerna av Teater Västernorrlands familjeföreställning Katitzi. En högst aktuell historia i modern tappning

Pjäsen Katitzi bygger på de självbiografiska ungdomsböckerna som Katarina Taikon skrev på 70-talet. Det handlar om den romska flickan Katitzi, om utanförskap och hur okunskap föder fördomar.

– Man berättar något universellt med en specifik berättelse. Vi ser ju detta hela tiden, folk som är utsatta, som inte får vara med, som inte får vara de de är och som man skuffar undan, säger regissören Victoria Kahn.

Bussbidrag

Teater Västernorrland har i samband med föreställningen Katitzi fått bidrag från landstinget på 150 000 kronor för att kunna ta publiken till teatern.

 – Vi vill ge möjlighet till alla som är nyanlända, till flyktingar, till flyktingförläggningar, ensamkommande barnboenden att se den här föreställningen. Nu kommer vi alltså att kunna erbjuda bussresor från hela länet till Sundsvall, säger teaterchefen Lena Engqvist-Forslund.

Katitzi är den första i en rad kommande familjeföreställningar som ingår i Teater Västernorrlands satsning på barn och ungdom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.