Foto: TT

Fick råtta och dödshot i brevlådan

Uppdaterad
Publicerad

I det senaste numret av tidningen Offside talar den före detta GiF-spelaren, Kevin Walker, ut om dödshot som kommit till honom under sin tid i Djurgården. Han har bland annat funnit en död råtta i brevlådan.

Det var i oktober förra året som Djurgården tog emot IFK Göteborg. En vinst i matchen skulle hjälpa rivalerna AIK närmare SM-guld. 

När slutet på matchen närmade sig ledde IFK med 2-1. Det dröjde emellertid inte länge förrän Djurgården fick straff, en straff som Kevin Walker skulle slå.

Missa medvetet

En del Djurgårdensupportrar menade att Walker skulle missa straffen medvetet eftersom han tidigare också haft bakgrund i AIK. Men missa gjorde han inte och AIK fick därmed fördel i kampen om att vinna Allsvenskan.

Efteråt kom hoten. En vecka efter matchen gick Kevin Walker ut till brevlådan och hittade något mjukt i den. Det visade sig vara en råtta och en brev med dödshot – signerat DFG, Djurgårdens fina grabbar.

Polisanmälan gjord

– Det handlar förstås om ”Gnaget” och mitt förflutna. Det är klart att det är otrevligt att känna en död råtta när man sticker ner händerna i brev­lådan. Och då har jag ändå varit med i ”Fångarna på fortet” där man får testa sådana grejer, säger Kevin Walker till Offside.

Walker säger själv till tidningen att han försökt hålla låg profil gällande hoten. En polisanmälan är gjord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.