Kidnapparnas bil återfunnen i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Den bil som den kidnappade 23-åringen i Gävle tvingades in i har hittats utbränd i Västernorrland.

Det var den 4 april som en 23-årig man, mot sin vilja, blev indragen i en personbil i centrala Gävle. Mannen är fortfarande försvunnen, och internationella åklagarkammaren är inkopplad. Under fredagen häktades sex män vid Gävle tingsrätt misstänkta för människorov och medhjälp till människorov. Fem av de misstänkta är Sundsvallsbor.

Enligt uppgifter till Aftonbladet står en av de häktade Sundsvallsborna, som ägare till den utbrända bil, som nu har hittats. Ägaren ska enligt tidningen säga att han har fått något tekniskt fel på bilen.

Polisen bedömer att flera bilar var inblandade på parkeringen vid Gävle slott när den 23-årige mannen fördes bort. Polisen bekräftar att den bil som nu har hittats i Västernorrland är en av bilarna och en undersökning av bilen pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.