Foto: TT

Klart: Gif Sundsvall förstärker med dubbla spanjorer

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall gör en dubbelförstärkning.

I spansk bemärkelse.

David Batanero och Carlos Gracia är klar för klubben.

Om knappa tre dagar, på söndag, kickar allsvenskan igång för Gif Sundsvall mot AFC Eskilstuna hemma på Idrottsparken.

Då passar klubben på att förstärka laget ytterligare.

De båda spanjorerna David Batanero, 28, och Carlos Gracia, 23, presenterades av klubben under torsdagen.

Tränaren om tillskotten

Om Batanero säger tränaren Joel Cedergren så här:

– David har en mycket bra spelförståelse och är en god passningsspelare. I dagsläget kan han inte gå på fullt eftersom att han har ett problem med sitt knä men vi kan trots det se hans potential. Han är i rehabilitering och behöver 1-2 månader för att komma till spel och vi ska ge honom den tiden så kommer han bli bättre och bättre, säger han i ett pressmeddelande.

Om Gracia:

– Carlos har inte spelat på seniornivå ännu så det är första gången han kommer att tävla på den här nivån. Han är en bra passningsspelare, lite bättre offensivt än defensivt. Det är en spelare som kommer att växa och är en spelare som är villig att lära sig, säger Joel Cedergren.

Förflutet från La Liga-klubbar

Mittfältaren David Batanero har ett förflutet som ungdomsspelare i Espanyol, han kommer närmast från CE Sabadell i Segunda B, den spanska tredjedivisionen. Gracia, som huserar centralt i försvaret, kommer närmast från La liga-klubben Valencias ungdomsakademi.

Kontrakten för de båda två är kritade på tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.