Kommunen öppnar för ökat bidrag till Modo hockey

Uppdaterad
Publicerad

”Att kommunen ställer sig utanför och inte gör någonting, det har jag svårt att se”, säger kommunalråd Glenn Nordlund (S).

Modo hockey får inte ekonomin att gå ihop efter degraderingen till Hockeyallsvenskan och på måndagen stod det klart att man vänt sig till kommunen för ytterligare ekonomiskt bidrag.

I ansökan föreslås ett extra driftsstöd på 11,8 miljoner kronor samt om amorteringsfrihet och räntesänkning på lån. Dessutom vill klubben se en förlängning av nuvarande avtal med kommunen till 2041 – ett avtal som innebär att kommunen går in med omkring 16 miljoner kronor årligen till och med 2023.

Modo och pengarna

Bidragsansökan är under beredning, men kommunalråd Glenn Nordlund (S) stänger inga dörrar för en utökning av det ekonomiska stödet till hockeyklubben.

– Nu måste vi titta noga på det här. Vad kan vi göra och vad får vi göra. Men att kommunen ställer sig helt utanför och inte gör något det har jag svårt att se.

SVT: Ni går redan in med 16 miljoner. Finns det en gräns för hur mycket bidrag ni kan ge?

– Det är klart att det finns en gräns, men var den gränsen går är svårt att säga. Det är ju så att den här klubben äger sin egen anläggning och det är inte ett stöd som bara går till Modo, utan det är ett hyresavtal där vi använder arenan för vår verksamhet, säger Glenn Nordlund.

Beslut i frågan tas tidigast vid kommunfullmäktige i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Modo och pengarna

Mer i ämnet