Kommunen sätter fokus på skolgårdarna

Uppdaterad
Publicerad

Med en ny organisation och en helt ny tjänst med fokus på utomhusmiljöer hoppas Örnsköldsviks kommun på sikt komma till rätta med de eftersatta skolgårdarna.

Örnsköldsviks kommun har börjat arbetet mot bättre skolgårdar.

– Vi är på gång iallafall. Vi har organisaerat oss på ett nytt sätt och vi avsätter mer pengar för att ta tag i både in- och utomhusmiljöerna, säger Glenn Nordlund (S), kommunalråd i Örnsköldsvik.

#minskola

Anna Pettersson tillträdde i höstas tjänsten som utvecklare med ansvar för utemiljöer inom bildnings- och omsorgsförvaltningen. Hon konstaterar att behovet är stort och att man håller på att kartlägga vad som behöver göras på varje skola och hur det ska genomföras.

– Vi har väldigt många enheter som vi ska göra åtgärder vid och det är ett stort behov på i princip alla. Det är många ställen som vi ska försöka göra underverk på.

– Men det vi vill är att det inte bara ska bli den här långsiktiga planen, utan att man också ska se direkta åtgärder, säger Anna Pettersson.

SVT: Hur lång tid kommer det här arbetet att ta?

– Jag har inte den bilden ännu, men skulle jag gissa så tar det 10 – 15 år som man ska vara rent krass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#minskola

Mer i ämnet