Foto: SVT

Kommunhuset i Timrå utrymdes efter bombhot

Uppdaterad
Publicerad

Kommunhuset i Timrå utrymdes på fredagseftermiddagen efter ett anonymt telefonsamtal om en bomb i Timrå kommun. Enligt uppgift har polisen spårat samtalet.

Det var klockan 15.23 som en anställd på kommunen fick ta emot ett anonymt hot per telefon.

– Hotet kom in via växeln och de som ringde sa att det fanns en bomb i Timrå kommun, säger Mona Backlund, säkerhetschef vid Timrå kommun.

”Hotet inte seriöst”

Hotet fick till följd att kommunhuset utrymdes, även om det inte riktade sig specifikt till kommunhuset, berättar Börje Öhman, kommunikationschef på polisen.

– Hotet bedöms inte som seriöst och personalen har nu fått återgå till sina arbetsplatser, säger Börje Öhman.

Enligt kommunchef Andreaz Strömgren var det 80 till 100 personer som fick utrymmas. Mona Backlund var den som tog beslutet om utrymningen.

– Det känns som att det är bättre att ta det säkra före det osäkra när det rör sig om en bomb, säger Mona Backlund.

Samtalet spårat

En förundersökning har inletts om falsklarm. Enligt kommunchefen Andreaz Strömgren har polisen kunnat spåra samtalet och det ska finnas en misstänkt, något som polisen inte vill bekräfta.

Även om personalen fick återvända till sina kontor var det bara för att hämta sina grejer, sedan fick de gå hem för dagen.

– Vi kommer ta hand om det här på måndag och prata om vad som hänt, säger Mona Backlund.

Vår reporter på plats rapporterade vid 17-tiden var allt lugnt. Kommunhuset var tyst och släckt och alla hade åkt hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.