”Krångla inte till det”

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson skippade Idrottsgalan där hon var nominerad som Årets nykomling. Istället blev det träning och JVM-förberedelser hemma på Hallstaberget. Och i år får hon två klubbkompisar med sig till mästerskapet.

Med två guld från junior-VM i fjol och en säsongsinledning, där hon matchat de bästa seniorerna, åker Ebba Andersson till mästerskapet som en av de stora favoriterna. Men själv vill hon inte prata placeringar.

– Jag ska bara se till att jag gör mitt bästa och åka så fort jag kan för dagen.

Ebba Andersson

När flyget lyfter mot Salt lake city i morgon har hon sällskap av två klubbkompisar. Lillebror Fredrik Andersson och Frida Karlsson, som är yngst i den svenska truppen.

SVT: Har du några tips att dela med dig till klubbkompisarna som är nya i det här sammanhanget?

– Inte krångla till det så mycket, utan tänka som om det vore vilken tävling som helst – och ha roligt, säger Ebba Andersson.

Sollefteå skidklubb är klubben med flest åkare med i årets JVM-lag.

SVT: Vad är det som gör er så bra?

Vi är ett bra gäng, har bra ledare och har tränat bra. Och sedan går vi på skidgymnasium som är väldigt bra, säger Fredrik Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ebba Andersson

Mer i ämnet