Kritiken mot omklädningsrummen

Uppdaterad
Publicerad

I måndags kritiserade förre tränaren för Modo hockeys damlag, Mikael Nilsson, fördelningen av omklädningsrummen i Fjällräven center.

Enligt Modo hockeys vd, Johan Widebro, är det allmänt trångt i Fjällräven center. Förutom herrlaget, som har ett eget, stort omklädningsrum, delar övriga lag på totalt sex omklädningsrum.

Det handlar om damlaget, damjuniorerna samt herrarnas hockeygymnasium, J18 och J20 och slutligen ett som är öppet för allmänheten.

Modo damvillkor

– Den här frågan är kopplad till att man rev Kempehallen en gång i tiden. Då tappade vi en hall i kommunen och damlaget flyttade till Fjällräven center, säger Modo hockeys vd Johan Widebro.

För få omklädningsrum

Enligt förre damtränaren Mikael Nilsson tvingas damjuniorerna emellanåt att flytta sin utrustning medan herrjuniorerna förfogar över tre omklädningsrum varav ett används för att hänga av sig sina ytterkläder.

– Man kan säga att damjuniorerna har ett eget omklädningsrum till 80-90 procent. De gånger vi har hemmamatch, oavsett om det är herrar, damer eller juniorer, måste det här utrymmet tömmas, säger Johan Widebro.

– Men även andra omklädningsrum töms vid större evenemang som cuper. Det är så det ser ut. Det är en generell fråga med att våra omklädningsrum är lite för få mot den verksamhet vi bedriver, säger Johan Widebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Modo damvillkor

Mer i ämnet