Charlotte Kalla är populär bland många. Foto: TT

Länsbor i topp bland bästa grannarna

Uppdaterad
Publicerad

Såväl Peter Forsberg som Charlotte Kalla kvalar in på Hyresgästföreningens lista över personer som vi svenskar helst vill ha som grannar.

Mest populär är Mark Levengood. Honom vill hela 22 procent av de undersökta helst bo bredvid. Men på andra plats kommer Örsnköldsviks Peter Forsberg. 18 procent får han. Charlotte Kalla kommer på femte plats.

– Bra grannar är viktigt för att trivas. Det är inte bara själva bostaden som gör att man trivs hemma, det är också viktigt att det funkar bra i bostadsområdet, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen som själv gärna hade haft rapparen Ison Glasgow som granne.

Undersökningen är gjord av Novus på beställning av Hyresgästföreningen. De svarade fick välja mellan 37 kända svenskar och det gick att välja fler svar än ett. Man frågade också om grannars egenskaper. Mest uppskattat hos en granne är att denne är trevlig, hälsar vänligt, visar respekt och inte stör.

De här vill svenskarna ha som granne (uttryckt i procent)

Mark Levengood 22

Peter Forsberg 18

Jonas Gardell 17

Prinsessan Victoria 16

Charlotte Kalla 16

Ingemar Stenmark 16

Benny Andersson 16

Tilde Paula 15

Markoolio 15

Susanna Kallur 15

Måns Zelmerlöv 14

Ernst Kirchsteiger 14

Zlatan Ibrahimovic 14

Källa: Hyresgästföreningen/Novus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.