Prinessan Madeleine med prins Nicolas under dopet. Foto: TT

Prinsen får egen park i länet

Uppdaterad
Publicerad

Prins Nicolas, hertig av Ångermanland, har fått en dopgåva från Länsstyrelsen i Västernorrland: en upptäckarpark vid Skuleberget.

Prins Nicolas, prinsessan Madeleines och Christopher O´Neills andra barn, döptes under söndagen i Drottningholms slottskyrka av ärkebiskop Antje Jackelén.  – se biildspelet från dopet HÄR

Doppresenterna var förstås många och kom från landets och världens alla hörn. Så också från Västernorrland.

Prinsessan Madeleine har fått en son

Lillprinsen är hertig av Ångermanland – och i framtiden får han också en alldeles egen park i ”sitt” landskap, närmare bestämt intill Skuleberget.

Landshövdingen på plats

I samband med dopet överlämnade Länsstyrelsen i Västernorrland dopgåvan som officiellt kallas Prins hertig av Ångermanlands upptäckarpark. Landshövding Gunnar Holmgren representerade Länsstyrelsen i Västernorrland vid prinsdopet.

”Upptäckarparken är en satsning för att fördjupa och förbättra upplevelsen för stora och små besökare vid naturum Höga Kusten. Här ska det vara möjligt att ta del av kunskaper och överraskningar i en miljö som uppmuntrar till aktivitet och upptäckarglädje”, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Ser fram emot besök

”Med gåvan önskar Länsstyrelsen lyfta fram betydelsen av naturvägledning som på ett lustfyllt sätt väcker nyfikenhet för världsarvet, landhöjningen och de värden som finns längs med hela Höga kusten. Allt för att fördjupa och förbättra alla besökares upplevelse av naturum, landhöjningen och den natursköna Höga kusten”, heter det vidare.

– Vi ser med glädje fram emot att hennes kungliga höghet prinsessan Madeleine med familj vill besöka naturum Höga Kusten för att inviga den nya upptäckarparken när den står klar, säger landshövding Gunnar Holmgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prinsessan Madeleine har fått en son

Mer i ämnet