Foto: SVT

Chockad lokförare tvingades nödbromsa för barn

Uppdaterad
Publicerad

Barnen lekte ”chicken race” på järnvägsspåret. Modigast stod kvar längst när tåget kom rusande. Nu reagerar en lokförare.

På Facebook har en chockad lokförare berättat vad han upplevde i Sörberge, Timrå på fredagskvällen:

”Jävla ungdomar som hade som fredagsnöje att leka vid järnvägsövergången i Sörberge. Hetsa varann om vem som vågade stå kvar längst. Ikväll gick det bra för er, jag mår kanske lite sämre. Jag störde nog fredagslugnet för de som bor i närheten. Tror handen fastnade på tutan. Prata med era ungdomar om att lek vid järnvägen inte är att rekommendera. Ursäkta ordvalet, men jag är upprörd”

Grannar till järnvägen har berättat hur de hörde en lång tågsignal följt av en duns när lokföraren slog till bromsarna.

Händelsen som inträffade i Sörberge, Timrå vid 18-tiden på kvällen har polisanmälts av Trafikverket. Polisen skickade ut en patrull men då hade barnen försvunnit.

– Vi fick en anmälan från tågexpeditionen om att 4-5 ungdomar hade uppehållit sig på järnvägsspåret när ett tåg passerade vid sextiden på kvällen. Det skulle röra sig om ungdomar i 12-15 års åldern men när patrullen kom fram fanns ingen där, berättar vakthavande polisbefälet Mats Rasmusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.