Foto: Anna Beijron, SVT

Logistikparkens vd: ”Positivt för regionens utveckling”

Uppdaterad
Publicerad

Vd:n för Sundsvall Logistikpark, Sven Magnusson menar att domen i mark- och miljööverdomstolen väger tungt, även om sista ordet förmodligen inte är sagt än.

– Vi kan bara konstatera att domstolen uppfattar det här som en viktig satsning för tillväxt och miljö, säger Sven Magnusson som är vd för Sundvall Logistikpark.

Han säger att det var en spänd väntan under förmiddagen, innan domen kom klockan 11 på fredagen.

Logistikparken i Sundsvall

– Man vet aldrig säkert vilket utfall det ska bli men vi känner att vi gjort vår hemläxa, att vi inte missat någonting.

”En stark dom”

Det han hunnit läsa av domslutet gör honom lugnare.

– En dom i den här riktningen där samtliga yrkanden från sakägarna avslagits är ju en stark dom, säger han.

Mark- och miljööverdomstolen ändrar mark- och miljödomstolens deldom endast på en punkt som handlar om buller. Där skriver domstolen att buller ska kontrolleras genom närfältsmätningar och beräkningar.

Politiskt beslut till våren

Innan planerna kan förverkligas väntas först ett slutligt politiskt beslut i kommunen, under våren 2019. Och domen måste också vinna laga kraft. Och motståndarna till logistikparken har redan sagt att domen kommer att överklagas till Högsta domstolen.

– Det finns ju en mikroskopisk chans att få det prövat i nästa instans. Men vi får ta det om det kommer, konstaterar Sven Magnusson.

– Jag är försiktigt positiv, många medarbetare är lättade. Men så länge vi inte börjat gräva är vi inte igång. Vi hade kunnat vara färdiga nu om det inte varit sådant motstånd. Men de har samtidigt haft sin fulla rätt att ifrågasätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Logistikparken i Sundsvall

Mer i ämnet