Målfest för Modo

Publicerad

Fredagskvällens match i SDHL var ett derby, Sundsvall/Timrå tog emot gästande Modo.

Lagen ligger efter varandra i tabellen, på var sin sida om nedflyttningsstrecket. Men Sundsvall/Timrå har tio poäng upp till Modo.

Hemmalaget fick en kanonstart på matchen. 1-0 kom redan efter 49 sekunders spel genom Sundsvall/Timrås 25-åriga kanadensiska Kendra Broad. 1-0 stod sig sedan resten av perioden.

Målfest för Modo

Men hemmalagets glädje varade inte länge, i andra perioden krossade Modo allt motstånd. Drygt fem minuter in på perioden inledde Erika Grahm målskyttet med ett kvitteringsmål på straff. 46 sekunder senare gav Felizia Wikner-Zienkiewicz Modo ledningen framspelad av Olivia Carlsson och Annie Svedin. Drygt minuten efter slog Annie Svedin själv in 1-3.

Men Modo var inte nöjda med det, ett par minuter senare var det dags för Celine Tedenby att skriva in sig målprotokollet med sitt 1-4. Hon spelades fram av Annie Svedin och Paula Bergström. Erika Gramh gjorde sedan 1-5 framspelad av Nathalie Ferno. Då var det dags för hemmalaget att ta en timeout och byta målvakt.

Ett mål i tredje

I början av tredje perioden visade Modo att man kunde göra mål även på Sundsvall/Timrås nya målvakt. Gästernas Celine Tedenby blev med sitt 1-6 tvåmålsskytt. Annie Svedin stod återigen för framspelningen tillsammans med Isabell Palm.

Resten av perioden blev mållös och när domaren Fredrik Haeggström blåste av stod det 1-6 på resultattavlan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.