Hundratals motorcyklar intog Stora torget

Uppdaterad
Publicerad

Från Timrå till Sundsvall ringlade sig en lång karavan av motorcyklar på lördagen. Men var det tillräckligt många för att slå rekord?

För första gången åkte motorcykelkortegen över Sundsvallsbron innan hojarna körde in mot Stora torget. En långväga gäst var Gunnar Davidsson som åkt ända från Vilhelmina.

– Det är ett sätt att umgås och när det arrangeras ett så här stort arrangemang vill man ju vara med och bidra. Vi får väl se om det blir rekord i år, eller om det gamla rekordet på drygt 1000 cyklar står sig, säger han.

Det är 16:e året i rad som Sundsvalls motorscykelklubb arrangerar motorcykelns dag. Ordförande Björn Nordqvist är inte riktigt nöjd med vädret, eftersom det brukar vara fler motorcyklar ju finare väder det är. Två kollegor från klubben går runt och räknar motorcyklarna som står uppställda på torget.

– Än är det inte färdigräknat, men jag tror tyvärr inte att vi slår det gamla rekordet, säger Björn Nordqvist.

Det visade sig också att antalet deltagare inte nådde upp till 1000-sträcket, utan slutade på 698 motorcyklar. Det gamla rekordet från 2013 står sig ytterligare ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.