Midlanda: Lördagens enda SAS-tur avgick

Uppdaterad
Publicerad

Lördagens enda SAS-flygning från Sundsvall-Timrå Airport avgick som planerat. Hur det blir med söndagens flygningar är däremot oklart.

Totalt är det 159 avgångar och 20 000 passagerare som påverkas sedan svenska pilotföreningen tagit ut 400 medlemmar i strejk. Flygningar som utförs av danska eller norska piloter berörs inte av strejken och det var orsaken till att 8:30-planet från Sundsvall-Timrå kunde lyfta enligt tidtabell på lördagen.

Söndagens trafik till och från Midlanda är däremot mer osäker.

– Tyvärr har jag ingen information som gäller söndagen ännu, säger Morgan Fröberg, driftsledare vid Sundsvall-Timrå Airport.

– Under söndagen har vi fler avgångar än under lördagen och dessutom kommer flyg som ska avgå under måndagsmorgonen. Just nu har vi ingen information om hur de flygningarna berörs, säger Fröberg.

Strejken gäller löner och anställningsformer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.