Stor omsättning i GIF-truppen

Uppdaterad
Publicerad

GIF Sundsvall behöver förstärka laget på flera positioner inför 2017.

Det var idel glada miner på fredagens träning, GIF Sundsvall är klart för spel i allsvenskan även nästa år. Eftersom Helsingborg förlorade sin match så gjorde det ingenting att Giffarna också förlorade torsdagens hemmamatch mot Göteborg.

– Med GIF-mått mätt är det ovanligt att vi är klara med två omgångar kvar att spela, myser sportchef Urban Hagblom.

GIF Sundsvall

Försäljningar räddade ekonomin

Under vårsäsongen överraskade Sundsvall fotbollssverige och låg på den övre halvan av tabellen. Under sommaren tvingades klubben sälja flera spelare och resultaten blev allt sämre.

– Vi måste tänka på ekonomin, att överleva som klubb, och då blev vi tvingade att sälja spelare och med så stor omsättning i spelartruppen är det svårt att prestera säger Urban Hagblom.

Enligt sportchefen har spelarförsäljningarna räddat ekonomin, och elitlicensen (som krävs för att få spela i högsta serierna) kommer klubben att

Räknar med 3-4 nyförvärv

För laget närmar sig säsongen nu sitt slut, men för sportchefen är det nu den intensiva perioden börjar. Det är nu nästa års spelartrupp ska formas, och det kommer att bli en hel del förändringar tror han.

– Om jag skulle spekulera tror jag andra klubbar kommer rycka i 2-3 spelare, men vi som klubb har inte fått några förfrågningar än svarar Urban Hagblom.

Även Sundsvall har börjat titta på truppen inför 2017, oberoende av om man kommer att tappa spelare till andra klubbar.

– Vi behöver komplettera vår centrallinje så räkna med minst 3-4 nya ansikten i GIF Sundsvall nästa säsong avslutar Urban Hagblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

GIF Sundsvall

Mer i ämnet