Jörgen Berglund (M), distriktsordförande och oppositionsråd i Sundsvall. Foto: SVT.

Distriktsordförande (M): ”Så gör man inte”

Uppdaterad
Publicerad

Det var mitt i natten till tisdag som den moderate kommunpolitikern Mats-Johan Adner (M) skrev ett hatfullt sms till en SVT-medarbetare. Ett agerande som Moderaternas distriktsordförande tar avstånd från.

– Det är inte rätt och riktigt, säger Jörgen Berglund (M).

Sms:et skickades natten till tisdag till en SVT-medarbetare, där Mats-Johan Adner (M) bland annat skrev:

”Hoppas du sover gött din jävla hyena”.

SKFAB

Sms:et skickades till SVT-medarbetarens privata telefon och i samband med SVT:s granskning av de kommunala försäkringsbolagen.  

Förtroendevald

Mats-Johan Adners (M) egna parti fördömer beteendet.

– Är man förtroendevald ska man alltid behandla andra med respekt och gott omdöme, säger Jörgen Berglung, Moderaternas distriktsordförande och oppositionsråd i Sundsvalls kommun. 

Vad säger du om att han kallade en av våra egna medarbetare för ”jävla hyena”?

– Det är inte rätt och riktigt, så gör man inte, säger Jörgen Berglund (M).

Mats-Johan Adner (M) lämnar alltså nu sina politiska uppdrag, det meddelar han sitt parti. Beskedet kommer efter SVT:s granskning och efter sms:et.

”Det här är värdefullt”

Samtidigt välkomnar oppositionsrådet SVT:s avslöjande om hur kommunpolitiker låtit sig bjudas på dyra middagar för skattepengar

– Det är jättevärdefullt och bra att granskningen gjorts, däremot är det beklagligt att inte ägarna själva upptäckte det här, säger Jörgen Berglund (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SKFAB

Mer i ämnet