Polisen Västernorrland har ingripit mot både drog- och rattfyllerister samt misshandlande män.

Natthuggning för polisen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen Västernorrland har ingripit mot både drog- och rattfyllerister samt misshandlande män.

Örnsköldsvik:

Klockan 20:45 stoppades en personbil på Gullänget i Örnsköldsvik. Föraren var en man född 1965 som misstänktes för rattfylleri. Han och medtogs för kroppsbesiktning. Där han blåste vilket gav utslaget 1,26 promille alkohol i blodet. Körkortet omhändertogs av polisen.

Strax efter midnatt upprättades en anmälan gällande misshandel i centrala stan. Målsägaren var en kvinna som inte behövde uppsöka sjukvård för sina skador. Ingen person är frihetsberövad i aktuellt ärende i nuläget.

Vid klockan 01.00 stoppades en personbil på Lasarettsgatan. I samband med kontroll av föraren så uppstod misstanke om att denne var påverkad av narkotika. Mannen som är i 30-års åldern misstänks nu för rattfylleri under påverkan av narkotika.

Ånge:

En person har under natten misstänkts för ringa narkotikabrott eget bruk och fått följa med polisen för provtagning.

Sundsvall:

Ett par personer har under natten fått medfölja till Sundsvall polisstation för provtagning då polisen misstänkt att de varit påverkade av narkotika. Brottsrubriceringen har varit ringa narkotikabrott för eget bruk.

Klockan 00.45 inkom samtal om att en man blivit misshandlad i Stenstan, Sundsvall. Polis och ambulans larmades till platsen där en person med vissa skador anträffades. En anmälan gällande misshandel upprättatdes och polis har hållit förhör med målsägaren. Ingen person är frihetsberövad i nuläget.

Dessutom har har ett flertal personer omhändertagits för berusning på flera olika orter i länet.

På söndagsmorgonen, strax före åtta fick polisen ett samtal om en misstänkt påverkad person som kör bil från Bredsand mot Sundsvall.

Patruller som skickas för att göra en kontroll möter bilen och vänder. En kort biljakt uppstår innan bilen stoppas vid Fläsians camping. Inga personskador, plåtskador på fordon. En person försedd med handfängsel förs till sjukhus för provtagning.

Även passageraren medtagen för provtagning och förhör. Misstanke om narkotikabrott eget bruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.