Nazistmöte i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Den nazistiska organisationen Svenska Motståndsrörelsen kallar till möte i stadsdelen Nacksta i Sundsvall. Det senaste besöket slutade med 14 anmälningar för brott mot ordningslagen.

Det är under lördagseftermiddagen den nazistiska organisationen stämt träff. Enligt Per Öberg som är presstalesman för Svenska Motståndsrörelsen ska de samlas i stadsdelen Nacksta för att sedan gemensamt ta sig till en lokal där de ska hålla ett föredrag.

– Vi vill inte berätta vilken lokal vi ska vara i så därför samlas vi på en allmän plats, säger han.

Svenska Motståndsrörelsen

Olaglig demonstration

Senast de besökte Sundsvall hölls olagliga demonstrationer och 14 personer anmäldes för brott mot ordningslagen, men Per Öberg menar att de har rätt att vara där.

– Det är yttrandefrihet och vi har all rätt att yttra våra åsikter.

Polisen förbereder

Polisen i Sundsvall är medveten om det kommande mötet där bland annat Nordiska Motståndsrörelsens ledare Klas Lund kommer att delta.

Nu förbereder polisen inför det kommande mötet och kommer att finnas på plats under mötet.

– Enligt våra uppgifter kommer de inte demonstrera, men vi kommer hålla ögonen på dem, säger Börje Öhman, informationschef på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Motståndsrörelsen

Mer i ämnet