Foto: SVT

Nekas resning

Uppdaterad
Publicerad

Högsta Domstolen tar inte upp fallet där en 42-årig kvinna dömdes för mord på sin mamma i Härnösand i somras.

I sitt beslut konstaterar HD att några nya uppgifter som talar för att målet ska prövas av högsta instans inte föreligger. Därmed avslås alltså resningsansökan, och domen i Hovrätten för nedre Norrland som kom i höstas – där kvinnan dömdes till livstids fängelse – står fast.

Det var i juli i fjol som den 42-åriga kvinnan från Örnsköldsvik tog livet av sin mamma, bosatt i en lägenhet i Härnösand.

Knivmördade sin mamma

”Självförsvar”

Kvinnan knivhögg sin mamma flera gånger, bland annat i magen och i ryggen – men har hela tiden nekat till brott och i stället hävdat att det handlat om självförsvar.

Ångermanlands tingsrätt trodde inte på kvinnans version av det inträffade utan fällde henne för mord. Straffet, livstids fängelse, fastställdes sedan av Hovrätten sedan kvinnan överklagat den fällande domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmördade sin mamma

Mer i ämnet