Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av de besökande kunderna på den nya invigningen var Lars-Erik Westberg. I klippet berättar han vart han har slängt sopor medan återvinningscentralen på Blåberget har varit stängd. Foto: Shanker Prem/SVT

Nu öppnar kretsloppsparken på Blåbergstippen i Sundsvall igen – efter branden

Publicerad

Knappt tre månader efter att återvinningscentralen på Blåbergstippen i Sundsvall totalförstördes i en brand öppnas portarna igen.

– Det har varit saknat av både personal och kunder, säger Daniel Andersson, enhetschef på Mittsverige Vatten och Avfall.

Det var i januari som Kretsloppsparken på Blåbergstippen fattade eld mitt i natten. Branden var så pass utvecklad när räddningstjänsten kom fram till platsen att räddningstjänsten var tvungen att låta byggnaderna brinner ner till grunden.

För att kunna öppna så snabbt som möjligt igen byggdes ett tak över återvinningscontainrarna, i stället för att bygga upp byggnaderna i sin helhet.

– Vi är tillståndsgivna verksamheter så vi måste se till att vi har grönt där innan vi går vidare. Försäkringsbolagen har haft sin del att säga, men alla har hjälpts åt för att vi skulle kunna öppna så fort som möjligt, säger Daniel Andersson.

Secondhandbutik ersatt med container

I en av byggnaderna höll en secondhandbutik till, där kunder både kunde skänka och köpa saker.

Vid nyöppnandet har byggnaden ersatts med en container för att lämna av saker i, däremot går det inte att shoppa på platsen än.

I klippet ovan berättar enhetschefen Daniel Andersson vad som har förändrats sedan de byggt om på Kretsloppsparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.