Efter publiksuccén: ”Folket sugna på mer ishockey”

Uppdaterad
Publicerad

3750 personer vallfärdade till NHK Arena.

En rekordsiffra i juniorhockeysammanhang.

Nu väntas en ny hög publiksiffra till Fjällräven när den andra J20-kvartsfinalen mellan Modo och Timrå spelas under fredagen.

Länsderby i J20-slutspelet mellan Timrå och Modo.

Då strömmade hisnande 3750 personer till NHK Arena för den första kvartsfinalmatchen mellan lagen i onsdags. Vilket betydde nytt publikrekord i juniorhockeysammanhang i Sverige. En match som Modo till slut vann med 3-2.

”Genuint intresse för ishockey”

SVT var och intervjuade Modos J20-tränare Micke Sundell angående de höga publiksifforna. 

– En av anledningarna är att det finns ett genuint intresse för ishockey i Västernorrland och A-lagen har spelat klart för säsongen, men folket är fortfarande sugna på mer ishockey.

”Många duktiga spelare”

Han konstaterar även att derbykänslan mellan lagen lockar besökare, men det största dragplåstret tror han är rotat i Hockeyallsvenskan.

– Det är så många duktiga spelare som har profilerat sig i Hockeyallsvenskan både i Timrå och Modo i år. De får mötas nu i deras rätta åldersgrupp och jag tror att det attraherar folk, säger Micke Sundell.

Kvartsfinalserien spelas i bäst av tre matcher. Modo leder inför kvällens drabbning med 1-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.