”Ofattbart” medieintresse för BB-kurs

Uppdaterad
Publicerad

Det är fler journalister än kursdeltagare när kursen i bilfödslar pågår i Sollefteå idag.

Medieintresset är stort. Förutom svenska riksmedia är flera  tyskta tv-team på plats när kursen i bilfödslar startar i eftermiddag. De fem föräldrarparen som börjar kursen kommer att möta representanter för 13 medieföretag.

Stina Nälund vid ABF i Sollefteå är förbluffad:

Krisen i Landstinget Västernorrland

– Det är ett gigantiskt medieintresse. Det är helt enkelt overkligt och rätt ofattbart, säger hon till SVT Västernorrland.

Stort intresse från Tyskland

I kväll finns radions P1 och P4 på plats samt SVT, ETC, Expressen, TV4, TT, Tidningen Ångermanland, Ekot och en Nordenkorrespondent för tyska tidningar. Överhuvudtaget är intresset från Tyskland stort. De båda tv-stationerna ARD och RTL finns också på plats.

Fredrik Israelsson är på plats för SVT Västernorrland:

– Det är nästan oräkneligt antal reportrar och fotografer här och det är trångt i lokalerna – ett enormt uppbåd för att vara en sådan här händelse.

”Internationellt problem”

Tidigare har också andra internationella medier hört av sig till ABF i Sollefteå. Stina Näslund har fått svara på diverse frågor från finska YLE, Helsingin Sanomat, franska, danska och kanadensiska medier.

– Jag kan tyvärr inte förklara detta stora intresse, men stora avstånd till förlossningsavdelningar verkar vara ett internationellt problem. Jag har också förstått att men internationellt velat spegla hur sjukvården i välfärdslandet Sverige börjar krackelera, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet