Per Wahlberg: ”Det har varit en tuff vår”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en tuff en tuff vår och kommunikation är svårt. Med de orden svarar Per Wahlberg på kritiken från centern.

Per Wahlberg är påtagligt försiktig när han bemöter kritiken från sin oppositionskollega Hans Hedlund (C). Han uppger att den politiska våren i landstinget präglats av många svåra frågor.

SVT: Har du varit tillräckligt tydlig gentemot dina oppositionskollegor?

Krisen i Landstinget Västernorrland

– Ja, det kan man diskutera. Det är svårt att säga vad som överhuvudtaget varit tydligt i landstingspolitiken den här våren.

SVT: Visar inte det här att ni inte är överens inom oppositionen?

– Ja, det kommer att visa sig i närtid.

Han syftar på morgondagens möte i landstingsstyrelsen där kontroversiella frågor som rehabmedicin i Härnösand och akutortopedin i Sollefteå återigen ska upp till beslut. Förra gången, i april, blev det återremiss i landstingsfullmäktige. Någon gemensam borgerlig linje fanns inte då och kommer sannolikt inte att finnas nu heller.

– Alla partier är splittrade i den här frågan och oppositionen kommer inte att ha en samlad gemensam linje, som trädda på ett snöre, nej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet