Polisanmälan i Timråpolitiken

Uppdaterad
Publicerad

Konflikten inom socialdemokraterna i Timrå ledde idag till polisanmälan om förtal. Nu anmäls ett inlägg på Facebook som spritts av en tung nämndordförande i kommunen.

Det är Leif Johansson, en av frontfigurna bokom utrbrytarlistan Nätverk Timrå som gjort anmälan efter ett inlägg på Facebook. Inlägget innehåller anklagelser mot Johansson som spritts vidare av en socialdemokratisk nämndordförande i Timrå.

”Tagna ur luften”

Nämndordförande har delat inlägget som innehåller flera anklagelser.  Där finns också tillägget ”så sant, så sant”.

– Jag visade inlägget för en jurist och bad om råd hur jag skulle agera. Uppgifterna i inlägget är helt tagna ur luften och jag kan inte stillatigande acceptera ryktesspridningen som i första hand syftar till att skada nätverket, säger Leif Johansson till Mittnytt.

Hårt debattklimat

Mittnytt har i flera inslag tidigare i veckan berättat om det hårda tonläget i valrörelsen i Timrå. Den nya utbrytarlistan tillfullmäktige består av 19 namn varav de flesta är före detta socialdemokrater. Leif Johansson hade en tung position i partiet och var arbetarkommunens ordförande till 2013.

Tidigare har också kommunalrådet Ewa Lindstrand (S) riktat anklagelser mot Leif Johansson som hon inte velat precisera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.