Foto: SVT

Polisen avslutar sökandet efter försvunnen kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter den försvunna 78-åriga, dementa kvinnan i Härnösand har nu avslutats.

– Själva räddningsinsatsen är avslutad. Det är så illa att vi bedömer att det inte är någon mening att göra eftersök för att rädda liv. Det är mycket låg sannolikhet att kvinnan är vid liv, säger Thomas Nyberg lokalpolisområdeschef i södra Ångermanland

Stor sökinsats

Han säger att man haft en stor sökinsats med externa resurser bestående av hemvärn, helilkoptrar, hundar och frivilliga.

Kvinna försvunnen i Härnösand

– Klockan 23 igår avslutades räddningsinstsen. Men vi fortsatte eftersöket hela natten.

Hoppas på nya tips

Men han säger att ärendet forftarande är öppet. Det är en försvunnen person och vi hanterar ärendet utifrån tips och iakttagelser som leder ärendet framåt.

– Vi hoppas att allmänheten hör av sig med iakttagelser. Det är ett väldigt omfattande eftersök som vi gjort. Vi har haft möte med anhöriga och det är otroligt frustrerande att vi inte hittar henne.

Resultatlösa dykningar

Bland annat har man dykt i vattnet vid en vak i centrala Härnösand.

– Vi har inte uteslutit någonting, men vi har inget särskilt som tyder på att hon gått ut på isen.

Sökt enligt ett system

Man har sökt i större delen av centrala Härnösand, grönområden, skogsområden, området kring Härnön. Enligt Thomas Nyberg har man letat enligt ett system där man bedömer sannolika områden där personen kan finnas.

– Kvinnan är ju äldre och dement och vanligtvis brukar man gå efter vägar och stigar, sedan finns det alltid undantag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna försvunnen i Härnösand

Mer i ämnet