• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Polisjakt efter inbrottsliga

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen inträffade flera inbrott i Västerbottens inland och utifrån brottstiderna tror polisen att tjuvarna rör sig söderut mot Örnsköldsvik och Sollefteå.

Ett tjugotal poliser och en polishelikopter sattes in i jakten på ett antal personer som misstänks för villainbrott. Inbrotten har skett i Jörn, Norsjö och Kusfors kring lunchtid och senare under dagen tillkom anmälningar av inbrott i södra Västerbotten.  De senaste från Bjurholm och Örträsk vilket tyder på att tjuvarna rör sig söderut i inlandet mot Västernorrland.

Polisen har under dagen spanat efter de misstänkta längs vägarna i Västerbotten och polisinsatsen utökades till Västernorrland och Jämtland under dagen.

Polisen vill att boende i norra delarna av Sollefteå och Örnsköldsvik är särskilt uppmärksamma på okända personer och fordon.

Ingen person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.