Politiker polisanmäler hot

Uppdaterad
Publicerad

I över ett år har Elin Nilsson, ung moderatpoltiker i Sundsvall, utsatts för hot på sociala medier. Den senaste tiden har hoten tydligt ökat, och nu väljer hon att polisanmäla. Igen.

Det senaste hoten kommer från ett anonymt konto, och Elin Nilsson har ingen aning om vem eller vilka som är avsändare.

Det har förekommit över ett år nu, berättar hon för SVT Nyheter Västernorrland, med det har tydligt eskalerat de senaste tre månaderna.

”Det känns som en tidsfråga innan något händer på riktigt nu”, skriver hon.

Nu har hon alltså polisanmält de senaste hoten, och det är inte första gången hon bestämmer sig för att vända sig till polisen. 

Tidigare anmälningar har dock inte lett någonstans,  och hon har fått rådet av polisen att själv försöka sortera hoten för att hitta kopplingar till sina uttalanden.

”Ett orimligt bemötande av mig som brottsoffer”, menar Nilsson, ”det har inte med mina uttalanden att göra, det handlar om att jag är kvinna och har åsikter”

”Det är verkligen helt sjukt, men jag kommer att fortsätta berätta om det” skriver hon till SVT Nyheter via sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.