Med hjälp av en helsidesannons i Aftonbladet vill privatpersoner få sjuksköterskor att söka jobb i Ådalen.

Privatpersoner bakom annons om sjuksköterskor

Uppdaterad
Publicerad

En helsidesannons i Aftonbladet på lördagen vill locka sjuksköterskor att söka jobb i Ådalen. Bakom annonsen står privatpersoner som vill hjälpa landstinget att hitta personal.

– Vi vill att akutkirurgin i Sollefteå ska kunna öppna i november och landstingsledningen har sagt att det är sjuksköterskor som behövs, säger Tobias Lindberg.

Det är han, tillsammans med två andra, som har tagit fram själva annonsen.

Vanlig medborgare

– Jag är en vanlig medborgare, jag har inget jobb inom sjukvården. För fyra år sedan flyttade jag till Sollefteå från Sundsvall och nu börjar det bli kännbart att bo i Sollefteå kommun.

Han syftar på den infekterade debatten om akutsjukvårdens vara eller icke vara i Sollefteå.

– Jag har varit inblandad i debatten i ett års tid. Det måste finnas en bättre lösning att avveckla, säger Tobias Lindberg.

Politiker tackar för hjälpen

Nu hoppas han landstinget ska se helsidesannonsen i Aftonbladet som en hjälp och en knuff i rätt riktning.

– Hittills har jag fått ett meddelande från en landstingspolitiker som tackar för hjälpen, berättar Tobias Lindberg.

Det här är den fjärde annonsen i rikspressen som syftar till att få behålla sjukhuset i Sollefteå. Hur mycket den senaste helsidan i Aftonbladet kostat, vill han inte avslöja.

Tiggt ihop pengar

– Vi fick ett bra pris, men det rör sig om 10.000-tals kronor. Pengarna har vi tiggt ihop och hittills har det inte varit något problem, säger han.

Debatten om sjukvården i Västernorrland har pågått i många år. Tobias Lindberg anser att den blivit alltför hetlevrad den senaste tiden.

– Det är en debatt som inte gynnar någon just nu. Det här är en livsviktig fråga i grunden, menar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.