28-årigen dömdes tidigare för medverkan i det misstänkta mordförsöket i Ramsele.

Ramselebo döms för nya våldsamheter

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig Ramselebo döms till fängelse för att ha hotat och misshandlat sin exflickvän och andra familjemedlemmar.

Den 28-årige mannen åtalades tillsammans med sin bror och dömdes till tre månaders fängelse för grov misshandel i det uppmärksammade fallet, då en 50-årig man misshandlades under tortyrliknande former i  Ramsele i mars i år.

Dagens dom i Ångermanlands tingsrätt, handlar om grova hot mot exflickvännen och familjemedlemmar, samt hemfridsbrott och skadegörelse.

Mordförsök i Ramsele

Kände brandrök

Enligt domen ska han ha trängt sig in i exflickvännens lägenhet genom att bryta sig in i hennes lägenhet när hon var hemma. Hon låste in sig på toaletten och var nära att träffas när 28-årigen stack en skruvmejesel genom toalettdörren. Då han inte fick tag på henne hotade han tända eld på lägenheten och hon kände lukten av brandrök.

Fräta sönder halsen

Han döms också för olaga hot mot familjemedlemmar efter att ha uppträtt hotfullt, viftat med kniv och sagt att han skulle misshandla dem bland annat genom att visa en sprayflaska som han skulle spraya dem i munnen med och som skulle fräta sönder halsen på dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Ramsele

Mer i ämnet