Andra rånet på samma dag. En frisersalong i centrala Sundsvall utsattes och rånen kan ha samband. Foto: SVT

Frisersalong utsatt för stöld

Uppdaterad
Publicerad

En frisersalong i centrala Sundsvall utsattes för det polisen uppgav vara ett rån vid lunchtid. Efter förhör med personalen menar polisen att det handlar om en stöld.

Vid 13-tiden på torsdagen kom en man in på en frisörsalong i centrala Sundsvall och krävde pengar. Personalen gjorde som han sa och han kom på så sätt över en mindre summa pengar.

Inget vapen

Enligt polisen finns det inga uppgifter om att det förekommit något vapen i samband med stölden. En polispatrull var snabbt på plats för att förhöra personalen.

En man anhållen

Vid 14-tiden meddelade polisen att en man hämtats in till förhör i samband med brottet. Enligt jourhavande förundersökningsledare Stefan Edin vid Sundsvallspolisen anhölls mannen efter förhöret. Han är skäligen misstänkt för grov stöld.

Rånet inträffade bara några timmar efter rånet mot en taxichaufför på Sidsjövägen. Signalementen som personalen på salongen lämnade stämmer överens med det signalement man fått på taxirånaren, uppger en polisman på plats.

”Knepig omständighet”

Enligt Stefan Edin kan det vara samma person som utfört både rånet/stölden mot frisersalongen och rånet mot taxichauffören tidigare under morgonen. Men det är ännu för tidigt i utredningen för att kunna uttala sig om det.

– Men det är klart att det är en knepig omständighet att brotten sker så tätt inpå, säger Edin till SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.