Landstinget sätter stopp för kompberg

Uppdaterad
Publicerad

Kompberg på 12 år ska inte längre vara möjligt enligt förvaltningschefen

Landstingets chefsavtal är i fokus och ett av avtalen rör en läkare som samlat på sig upp till tolv års kompledighet. Fortfarande kan landstinget inte redovisa vad det kommer att kosta  och nu försvarar sig landstingsledningen med att reglerna setts över.

– Nu jobbar vi inte längre på det sättet utan nu försöker vi reglera det här regelbundet så att man inte ska kunna bära med sig tid längre än ett år i taget, säger Nina Fållbäck förvaltningschef för specialistvården landstinget.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Men frågan är vad det kommer att kosta landstinget att reglera kompberget på 12 år till en av klinikcheferna. SVT Västernorrland har förgäves försökt få landstinget att redovisa en siffra men klart är att det kommer att kosta miljoner.

– Jag är jätteledsen att det här har uppstått. Hade jag varit med från början och tecknat det här avtalet så hade det kanske inte sett ut så här men det är som sagt väldigt många år sedan avtalet slöts, säger landstingsdirektör Inger Bergström.

Läs mer om bakgrunden till stridigheterna i landstingspolitiken här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet