”Respektlöst av Timrå kommun”

Uppdaterad
Publicerad

Fastighetskungen Stig Svedberg som bjudit 29 miljoner kronor för Eon arena tycker att Timrå kommun agerat respektlöst.

Fastighetsbolaget Tvättbjörnen med Stig Svedberg i spetsen har sagt sig vara villig att köpa Eon arena förutsatt att han och kommunen kan komma överens om vissa detaljer. Bland annat om hur mycket Timrå kommun ska betala för att nyttja hallen. Förhandlingar har pågått under veckan. Senast i eftermiddag satt Svedberg och väntade på ett svar från Timrå kommuns kommunalråd Ewa Lindstrand (S) då han på radion hörde att kommunen lagt ett eget bud på arenan.

– Det var ju väldigt märkligt att dom inte kommunicerar med oss, det är ju respektlöst efter att vi försökt hjälpa kommunen och Timrå IK. Det är mycket respektlöst av Ewa Lindstrand, säger Stig Svedberg.

Timrå IK och ekonomin

Svedberg är övertygad om att Timrå IK går i konkurs om kommunen köper arenan för 15 miljoner. Och att näringslivet, sponsorer och Henrik Zetterberg skulle kunna skrapa ihop ytterligare tio miljoner till laget tror han inte på.

”Katastrof för Timrå IK”

– Jag tror att det blir en katastrof för Timrå IK, säger Stig Svedberg.

När Mittnytt träffade Ewa Lindstrand på fredagseftermiddagen sa hon att hon uppfattat det som att Svedberg tackat nej till möjligheten att förvärva arenan. Ett uttalande som får Svedberg att först skratta och sedan bli irriterad.

– Det är ju inte klokt. Jag sitter fortfarande och jobbar. Jag har inte tackat nej över huvudtaget, säger han.

Stig Svedberg är fortfarande villig att köpa arenan för 29 miljoner och säger sig vara villig att förhandla kring kommunen åtaganden. Bland annat över hur långt kontrakt kommunen skulle behöva teckna för att nyttja hallen.

– Det är inga problem för mig att rucka på det. Men man måste sätta sig vid förhandlingsbordet, det är det som gäller, säger Svedberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet