Efter knarkrazzian – polisen besöker skolor

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen i Medelpad har narkotikabruket i Sundsvall ökat bland unga den senaste tiden. Igår gjorde polisen en knarkrazzia mot flera fastigheter i Sundsvall, och idag var man ute i en skola för att prata med eleverna.

Det var under gårdagen som ett tiotal poliser med hundar slog till mot fyra hushåll i Sundsvall i ett narkotikatillslag mot ungdomar. Polisen utförde tillslagen i ett led att bryta trenden med ökad narkotikabruk och försäljning bland unga.

– Vi ser ett större ökat narkotikabruk i Sundsvall och därför valde vi att göra de här beslagen, säger Robin Lind, ungdomspolis.

Polisen vill se samarbete

Polisen vill stärka samarbetet med socialtjänsten och skolorna i Medelpad för att förebygga arbetet mot droger. Idag valde polisen därför att besöka Västermalms skola för att prata med eleverna.

– Det har inte hänt något här, men vi vill vara här när det inte hänt något heller. Vi ska ju vara här för att förebygga också, säger Robin Lind.

Ungdomspolisen Emma Hoffman nickar instämmande.

– Det är därför det är så viktigt att ungdomarna vet vilka vi är och att vi är öppna, säger hon.

Oroliga föräldrar

Efter gårdagens knarkrazzia mot ungdomar i Sundsvall har flera oroliga föräldrar hört av sig till polisen.

– En del har förstått medans andra blir uppgivna, säger Emma Hoffman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.