Foto: Tipsen samordnas av poisen i Västernorrland

Flera tips – har setts i Oslo och Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Han har setts i Oslo, Uppsala och Umeå men polisen sökande efter rymlingen från rättspsyk i Sundsvall har hittills varit resultatlöst.

Sedan den 26-årige patienten försvann i måndags har ett tiotal tips kommit in till polisen. Det hetaste tipset kom in under tisdagen och då gällde det en man som hade setts i stadsdelen Skönsberg i Sundsvall. Polisen bedömde tipset som intressant och skickade ut en patrull för att söka.

– Det gav inget, men vi är fortfarande beroende av att allmänheten hör av sig. Vi har fått in tips från olika delar av landet och varje uppgift hanteras med omsorg, säger Jan-Erik Eriksson vakthavande polis vid Sundsvallspolisen.

Våldsam man rymde under frigång

Uppmärksamhet i media

Det var i måndags som den 26-årige patienten rymde i samband med en frigång från rättspsyk i Sundsvall där han sitter intagen för slutenvård efter två mordförsök och en allvarlig misshandel av en medpatient.

Rymningen har fått mycket uppmärksamhet i media och tiotalet tips är ovanligt mycket, sägs det.

– I flera fall har vi snabbt kunnat avfärda uppgifterna. Vi fick in ett tips om att någon sett honom i Umeå vid elvatiden i måndags men det tipset kunde läggas till handlingarna eftersom han då inte hunnit rymma än, säger Eriksson.

Underrättelseenheten granskar

Det är polisen i Västernorrland som tar emot tipsen från allmänheten. De värderas av underrättelseenheten som väger uppgifterna i förhållande till vad som är känt om 26-åringen. Han kommer från Östersund där polisen bland annat kontrollerat några adresser utan framgång. Han har också anknytning till Umeå och Västerbottens inland.

Under tisdagen gick polisen också ut med ett signalemente. Han känns igen på sina tatueringar i ansiktet. Han är ca 180 cm lång med kraftig kroppsbyggnad och har mörkt brunt hår. När han försvann var han iklädd svarta adidasbyxor och grön munktröja. Tatueringarna i ansiktet består av en text på halsen och kors mellan ögonen och tatueringar under ögonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsam man rymde under frigång

Mer i ämnet