Sänkt straff för klockrånare

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten sänkte på fredagen straffet för en av de båda män som dömts för rånet mot Kent Watch Jewellery i Sundsvall i februari. 20-åringen döms till tre år och två månaders fängelse.

Därmed sänker hovrätten straffet med fyra månader. Hovrätten väljer att ta mer hänsyn till mannens ungdom än tingsrätten gjorde vid straffutmätningen. Mannen är 20 år.  Hans kumpan, en 25-åring, får däremot sitt straff fastställt till två års fängelse. Båda hade överklagat sina domar och yrkat att de skulle bli frikända.

De båda männen fälldes i tingsrätten för att ha rånat guld-och juvelerarbutiken i Sundsvall 18 februari i år. Den 25-årige mannen slog sönder montrar och rafsade ner klockor i en väska. Under tiden slog hans 20-årige kumpan butiksinnehavaren Kent Nordberg upprepade gånger med en kofot.

Klockrån i Sundsvall

Bevisningen mot de båda rånarna, från trakten av Sandviken, var överväldigande.

En grupp unga killar sprang i kapp en av rånarna, brottade ner honom och höll honom till polisen kom – den andre rånaren övermannades på gatan utanför butiken bland annat av personal från ett bankkontor intill.

I tingsrätten dömdes 20-åringen bland annat för rån, narkotikabrott och vapenbrott till tre och ett halvt års fängelse. Det straffet sänks nu av hovrätten till tre år och två månaders fängelse. 25-åringen fälldes för rån och narkotikabrott till två års fängelse. Hans straff fastställdes av hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klockrån i Sundsvall

Mer i ämnet