SCA:s handel med Storbritannien påverkas

Uppdaterad
Publicerad

Storbritannien är en viktig marknad för SCA och att britterna nu röstat nej till EU påverkar handeln med landet.

– Det brittiska folket har röstat för ett utträde ur EU. Nu väntar en period av förhandlingar och det kan ta tid innan vi vet vad de resulterar i, säger Josèphine Edwall-Björklund, kommunikationsdirektör på SCA.

SCA är ett globalt hygien- och skogsindustriföretag, som utvecklar och producerar personliga hygienartiklar, mjukpapper och sågade trävaror. Bland de 100 länder som produkterna säljs till märks Storbritannien. Sågverket i Tunadal är ett SCA Timbers fem sågverk som exporterar norrlänsk fura och gran till Storbritannien.

– SCA har ledande positioner inom mjukpapper, mensskydd och inkontinensskydd på den brittiska marknaden. Det ligger i vårt intresse att förhandlingarna resulterar i fortsatt goda förbindelser mellan länderna, säger Josèphine Edwall-Björklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brittisk EU-omröstning

Mer i ämnet