Saron debuterar i sundsvallsbor 3.0

Publicerad

Sundsvallsbor 3.0 har premiär 24 september och kommer att visas fram till slutet på oktober på Sundsvalls teater.

Nu är den sista delen av Teater Sojas trilogi om Sundsvalls redo att visas för publik. I Sundsvallsbor 3.0 är vi framme i nutid. Pjäsen tar handlar om en samling Sundsvallsbor som samlas i ett kommunalt projekt där de ska ta fram visionära idéer för Sundsvalls 400-årsjubileum.

Liksom i Spelet om stenstan (2012) och Sagerfeldts i Sundsvall (2014) är det Sofia Andersson och Jan Boholm som står för manus och regi. Inspiration till manuset har de hämtat från intervjuer de gjort med en mängd sundsvallsbor, nya som gamla.

Till de nytillkomna sundsvallsborna hör Saron Abraham. Hon gör sin teaterdebut i pjäsen som ska spelas på Sundsvalls teater. För två år sedan var hon med i musiktävlingen Idol och hon har även spelat in några låtar på Ninetone Records. Trots det så är hon inte riktigt bekväm med att stå på scenen.

– Jag har aldrig spelat teater och jag är ganska blyg men nu har jag vågat lite mer, säger Saron Abraham.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.