Skattehöjning i landstinget?

Uppdaterad
Publicerad

Rödgrönt i toppen och förhandlingar om skattehöjning. Nu är det klart hur landstinget Västernorrland ska styras de närmaste fyra åren.

Det är nu klart att det blir en rödgrön majoritet i ledningen av landstinget Västernorrland.

Socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet har gått samman och får 47 av totalt 77 mandat. Budgetarbetet har redan inletts och enligt uppgifter till Mittnytt kan det bli aktuellt med en skattehöjning. Den linjen drivs bland annat av Vänsterpartiet som nämnt 44 öre som en möjlig nivå för att komma tillrätta med landstingets besvärliga ekonomi.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

–Min bedömning är att skatten måste höjas. Västernorrland har den tredje lägsta landstingsskatten i landet och med tanke på underskotten i verksamheten är det inte en hållbar linje, säger Lars-Gunnar Hultin (V) till Mittnytt.

SVT har i flera inslag berättat om landstingets ekonomiska situation med stora underskott och en dyr sjukhusorganisation. Regeringen har lovat ett tillskott till landstingen men enligt Lars-Gunnar Hultin kommer det inte att räcka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Mer i ämnet