Sebastian Samuelsson från Sollefteå vann under lördagen guld i SM-sprinten. Foto: SVT

Skidskytteguld till Sollefteå och Anundsjö

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en lyckad helg för länets skidskyttar under SM-tävlingarna i Lima. Guld till Sollefteåskytten Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström som tävlar för Anundsjö.

Sebastian Samuelsson tog ledningen direkt i sprinten under lördagen och höll sedan avståndet med 10 sekunder till tvåan Lindström resten av loppet. Båda sköt fullt i det liggande skyttet medan jagande Peppe Femling tävlandes för Tullus SG bommade.

Bom i stående

Under andra varvet drygade Samuelsson ut sin ledning med ett par sekunder. Båda skyttar bommade dock i det stående skyttet medan Femling sköt fullt. Samuelsson och Lindström höll ändå undan och kunde korsa mållinjen som etta och tvåa.

Jaktstart under söndagen

Under jaktstarten på söndagen tappade Samuelsson ledningen till Lindström som höll undan och vann tävlingen. Samuelsson hamnade till slut på tredje plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.