Slog och misshandlade sin familj

Uppdaterad
Publicerad

Mannen bosatt i Härnösand misshandlade både sin hustru och sina barn. Nu åtalas han på sju punkter – alla kränkningar och slag mot sina närstående.

Familjen är bosatt i Härnösand. Enligt åtalet handlar det om olaga hot, kränkningar och ren misshandel som ska ha startat redan i våras. Det har handlat om grov fridskränkning mot hustrun i första hand. Henne har han enligt åtalet misshandlat i ansiktet, kastat en nyckelknippa på och slagit henne med en skruvmejsel.

Mannen har även plågat sina barn. I mars slog han sin son med knytnävsslag i ansiktet och hotade att han skulle döda honom. Mannen hämtade sedan en kniv och gick efter sin son.

Totalt handlar det om sju åtalspunkter där flera betraktas som grova av åklagaren som även yrkar på utvisning av mannen efter att dom fallit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.