Emelie Sandelius och ponnyn Crafty Boy tog brons i ponny-SM i Helsingborg. Foto: Privat

SM-brons till sundsvallsryttare

Uppdaterad
Publicerad

Emelie Sandelius på ponnyn Crafty Boy från Sundsvalls Ridklubb, tog på fredagkvällen brons i SM i ponnyhoppning.

Årets inomhus-SM går i Helsingborg i Skåne. Den långa resan tycktes inte störa Emelie Sandelius och Crafty Boy. Han är en kategori D-ponny och klassen var en Medelsvår A vilket innebär hinder på mellan 1,20 och 1,30 meter.

Finalen blev som vanligt oerhört spännande, Emelie var en av tre ryttare som gick vidare till en tredje om hoppning. Ekipaget drog på sig fyra fel, men det var en snabb runda och Emelie Sandelius och Crafty Boy slutade på en hedrande tredjeplats.

– Det känns jättebra, jag hade inte vågat föreställa mig det här, säger Emelie Sandelius, jublande glad efter ritten.

Snabb karriär

Crafty Boy är en ponny med irländskt ursprung som 15 åriga Emelie inte ridit särskilt länge.

– Det har gått väldigt bra, med tanke på hur kort tid jag haft honom. Vi kvalade till medelsvår och SM ganska snabbt, berättar hon.

Guldet gick till Ingemar Hammarström på Ocean Des As, från gävleklubben Mitt hjärta Hästsportförening. Tvåa kom Michelle Cranning Hillgren på Wischin Chin M, Ilsbäckens Ryttarförening, Vansbro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.