Fortsatt sökande efter bärplockare

Uppdaterad
Publicerad

Den polske bärplockaren som rapporterats saknad i trakterna av Stugusjön, i Näsåker, var ännu på torsdagen inte återfunnen. Sökandet fortsätter efter mannen som misstänks lida av både epilepsi och diabetes.

Polisen sökte under hela onsdagen och natten mot torsdagen, med hjälp av Hemvärnet, Missing People och en lokal orienteringsklubb. Men utan resultat. Under torsdagen kommer sökandet att forsätta med full styrka.

Mannen som bodde i tält vid Stugusjön försvann därifrån i måndags. Enligt uppgift kan han lida av epilepsi och diabetes.

Försvunnen bärplockare

-Vi får gå på de uppgifter vi får in via vittnena, och de tyder på att mannen kan ha vissa psykiska problem, han kan eventuellt ha epilepsi och vi har även hittat saker som tyder på att han vara sockersjuk också. Och är det på det viset då är det givetvis väldigt besvärligt, säger Bengt Forsell vid polisen i Västernorrland.

Polisen har fått in några tips, bland annat sågs på tisdagsförmiddagen en man gående längs vägen mellan Sidensjö och Degersjö, väster om Örnsköldsvik, iklädd ljus t-shirt och ljusa tights.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen bärplockare

Mer i ämnet