Barn skadat av kastad glaslykta

Uppdaterad
Publicerad

Två par befann sig i en lägenhet i centrala Örnsköldsvik när parens båda kvinnor av okänd anledning började bråka. En kvinna, född 1993, började slåss och kastade sedan en glaslykta mot den andra kvinnan, född 1989. Lyktan missade och träffade i stället den senares ettåriga barn i huvudet.

– Vad upprinnelsen till bråket var vet jag inte. Det jag har fått rapport om är att barnet blöder kraftigt ur huvudet, antagligen till följd av krossat glas, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen i Örnsköldsvik.

Barnet fördes med ambulans till Örnsköldsviks sjukhus, men det finns i nuläget inga ytterligare uppgifter om hur allvarliga skadorna är.

En anmälan om vållande till kroppsskada, misshandel och försök till misshandel är upprättad. Ingen är frihetsberövad och sociala myndigheter kommer att kontaktas omgående, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.