Foto: SVT

Spädbarnsavdelningen riskerar vite

Uppdaterad
Publicerad

Arbetssituationen för personalen på neonatalavdelningen på Länssjukhuset i Sundsvall har varit ansträngd. Nu kräver Arbetsmiljöverket åtgärder – annars riskerar landstinget vite på 160 000 kronor.

Arbetsmiljön för personalen på neonatalavdelningen på Länssjukhuset i Sundsvall, där för tidigt födda barn och nyfödda sjuka vårdas, har kritiserats tidigare Nu ställer Arbetsmiljöverket krav att arbetsgivaren förbättrar situationen på spädbarnsavdelningen.

Återhämtning och riskbedömning

Arbetsmiljöverket har ställt ett flertal krav, det handlar bland annat om att undersöka arbetsförhållandena på avdelningen, riskbedöma och se till att arbetstagarna har möjlighet till rast och återhämtning.

neonatalavdelningen på Sundsvalls sjukhus

Senast i maj

Arbetsmiljöverket konstaterar att åtgärder för att förbättra arbetsmiljön har påbörjats. Men om bristerna inte åtgärdas så kan det leda till ohälsa för personalen.

Bristerna ska vara åtgärdade senast 7 maj 2017. Annars utdöms vite om 160 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

neonatalavdelningen på Sundsvalls sjukhus

Mer i ämnet