Foto: Tidningsklipp från Venezia Today/ karta: SVT Design

Sundsvallsfiskare orsakade bomblarm på flygplats

Uppdaterad
Publicerad

En fiskare från Sundsvall orsakade ovetande stor dramatik på en flygplats i Italien. Polisen sprängde ett kvarglömt spöfodral med dyrbara fiskespön i tron att det var en bomb.

Det var under tisdagen som sportfiskarna och journalisterna Svanthe Harström och Lasse Hallberg från Sundsvall  landade på flygplatsen Marco Polo di Tessera utanför Venedig i Italien.

Tillsammans med William Moberg Faulds var de på väg till Slovenien för att göra ett fiskereportage för Flugfiske i Norden.

Flygplatsparkering stängdes

Väl på en av flygplatsens parkeringar glömde TV-profilen William Moberg Faulds kvar sin spötub där han förvarar fiskespön. Den italienska polisen trodde att föremålet var en bomb och stängde flygplatsen.

– Flygplatspolisen gick runt med hundar och på en parkeringsplats hittade de ett underligt föremål, säger en flygplatsanställd som SVT Västernorrland talat med.

De svenska fiskarna nåddes av dramatiken först när William Moberg Faulds ringde till flygplasen för att efterlysa sina spön. De fick uppfattningen att flygplatsen stängts i två timmar.

Enligt flygplatspersonal var stoppet inte fullt så långvarigt.

– Lyckligtvis påverkade det inte flygplatsen så mycket. Parkeringen är ganska långt från terminalen, flygplanen kunde forsätta lyfta och landa. Självklart måste alla människor i närheten lämna området, men allt var över på en halvtimme, säger den flygplatsanställda.

 Själva spötuben sprängdes av polisen. Händelsen på flygplatsen fick under gårdagen stora rubriker i italienska medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.