Stiftet utreder familjerådgivning

Uppdaterad
Publicerad

Antingen stöd till familjerådgivning eller också till församlingarnas sociala verksamhet. Valet rör 1,8 miljoner och ska nu utredas av Härnösands stift

Stödet på 1,8 miljoner till Svenska kyrkans familjerådgivning skulle dras in till förmån för för det sociala arbete som församlingarna själva bedriver, men nu överväger Härnösands stift att riva upp beslutet.

Orsaken är två motioner som stiftsfullmäktige tog till sig på fredagen.

– Vi ska se till att få ett bättre underlag för att ta ställning, sade Tommy Eriksson (S), vice ordförande i stiftsstyrelsen, som bland annat vill ventilera frågan med kyrkoherdarna i stiftets församlingar.   

Svenska kyrkans familjerådgivning finns på fem platser i Härnösands stift, fyra mottagningar i Västernorrland och en i Jämtland. Stiftelsen Vårsta Diakonigård driver mottagningarna och Härnösands stift ger årligen ett bidrag på närmare 1,8 miljoner kronor för ändamålet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.